Serviciile noastre

Serviciile responsabilului de mediu

Preaudit si audit de deseuri

Verificarea, completarea, implementare sistemului de management de mediu

Incadrarea si etichetarea pe coduri a deseurilor

Emiterea registrelor si documentelor legislative in domeniul mediului

Inregistrarea si raportarea in sim (Sistemu Integrat de Mediu)- ANPM

Contractarea firmelor autorizate pentru predarea deseurilor

Negocierea contractelor, punctarea si urmarirea obtinerii de certificate de eliminare / de valorifcare deseuri

Completarea lunara a gestiunii deseurilor si a registrelor cu regim special

Emiterea Planurilor prevazute de legislatie

Raportarea catre APM a gestiunii deseurilor

Declaratiile lunare la AFM

Declaratiile lunare la OIREP

Intrebari Frecvente

Am raspuns la cele mai frecvente intrebari despre protectia mediului

Se cere tuturor persoanelor juridice, precum si asociatiilor de locatari!

O imagine cunoscuta… saci de peturi, de hartie, bidoane de ulei, fier vechi, sticle, deseuri predate unor persoane fizice neautorizate, aruncate pe camp sau in primul curs de apa. Sau mai rau… deversari de substante periculoase in canalizari sau chiar in pubela deseului menajer. Ba mai mult, in fata ta, se arunca fara nici o jena guma de mestecat, pahare de cafea, peturi sau prin geamul masinii ambalajele de la tigari!

Incepand de la societatile comerciale pana la persoanele fizice, toti suntem potentiali poluatori, toti suntem producatori / generatori / detinatori de deseu.

Responsabilii de mediu sunt specializati in cunoasterea fluxului legislativ!

Dar gandul nostru este… „salubristii amesteca ambalajele!”. Nu este chiar asa! Majoritatea masinilor merg spre statiile de sortare, deoarece noi inca nu stim sa sortam! Contracte… sa zicem ca exista, dar nu se emit formulare de transport pentru ridicarea deseurilor si nici nu se elibereaza certificate de eliminare sau de valorificate, raportari catre ANPM nici atat, toate fiind de o mare importanta! O lume neclara, in viteza, cu multe lacune in educatia legislativa.

Lipsuri ce vor aduce amenzi uriase Romaniei din partea U.E., adica noua! Fiecare persoana va contribui, in cazul neconformarii, la aceste indatoriri firesti!

Nu este acel contabil sau unul din salariati cu o diploma „ca asa se cere!”…doar pentru emiterea unor fise conform H.G.856/2002… „repede, ca a venit Garda de Mediu!”, cum ne-am obisnuit toti – pe vechiul sistem! Sunt mult mai multe cerinte!!! Iar daca “avem un contract cu societatea de salubritate!” nu inseamna ca respectam legea si ne-am conformat!

RESPONSABILUL MEDIU MAGNUM poate fi Tehnician Ecolog, Specialist in Gestiunea Deseurilor, Auditor de Mediu, Manager SMM, Inginer de Mediu, Avocat sau Consilier Juridic cu Licenta in Regimul Juridic al Deseurilor din Romania, dar fiecare are sarcini diferite, conform suplimentelor descriptive ale certificatelor obtinute.

RESPONSABILUL MEDIU incearca sa preia cat mai rapid sarcinile administratorului/ managerului, facand trecerea usoara la noul sistem.

RESPONSABILUL MEDIU MAGNUM este un om constient de activitatea lui, un om ce se zbate pentru fiecare contract, reducere a deseurilor, a poluarii, a preturilor, a constientizarii persoanelor de a economisi resurse si de a sorta.

RESPONSABILUL MEDIU MAGNUM incearca sa rezolve si cea mai usturatoare parte pentru un administrator:

Evitarea inchiderii activitatii si a imenselor sanctiuni!

  • Lipsa responsabilului de mediu: sanctiune intre 15.000 si 30.000 RON
  • Lipsa auditului de deseuri: sanctiune intre 15.000 si 30.000 RON
  • Lipsa planurilor de mediu: sanctiune intre 15.000 si 30.000 RON
  • Lipsa contractelor: sanctiun
  • Lipsa registrelor si a formularelor: sanctiune intre 10.000 si 20.000 RON
  • Lipsa registrului de evidenta gestiune deseu / lipsa etichetelor se sanctioneaza intre 3.000 si 7.500 RON
  • Lipsa colectarii selective (NOU! Conform legii 188/2019 cu aplicabilitate din 31.10.2019) sanctiunile sunt intre 20.000 si 40.000 RON
  • Neraportarea datelor se sanctioneaza intre 15.000 si 30.000 RON
RESPONSABILUL DE MEDIU MAGNUM are la baza cunostinte legislative, experienta in domeniul juridic, contabil, Protectiei Mediului, Protectiei Muncii, Controlul Calitatii, in lucrul cu oamenii, in gestionarea marfurilor, controlul calitatii datelor, chiar si in localizarea si pozitionarea GPS, ce ajuta la inregistrarea societatilor in sistemul electronic al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului – SIM (Sistemul Integrat de Mediu).

Obligativitate de inregistrare ceruta de autoritatile romane tuturor persoanelor juridice, cat si asociatilor de locatari. 

RESPONSABILUL MEDIU incearca sa rezolve si cea mai usturatoare parte pentru un administrator:  

Evitarea inchiderii activitatii si a imenselor sanctiuni!
Iar daca nu mai este timp de sedinte cu personalul si nici nu vrem sa-i deranjam atunci avem PLANURI SI ETICHETE DE INFORMARE. Spre bucuria noastra, solutii se gasesc! 

Prin implementarea Sistemului de Management de Mediu in cadrul fiecarei societati se pune in functiune o constientizare in echipa. Totusi la baza sta vointa fiecarei persoane de a participa din dragoste pentru tara, pentru natura, cat si pentru cei dragi. Prin gestionarea deseurilor, prin registre, raportari, negocieri de contracte, prin emiterea sau obtinerea documentelor de ridicare deseuri, se reuseste si oprirea poluarii si reducerea consumului de resurse. 

Din cauza lipsei sanatatii celor dragi, lipsei personalului, lipsei timpului, birocratiei… satui de acte “facute pe genunchi”, clientii nostri au zis: 

DA – RESPONSABILILOR DE MEDIU MAGNUM!” 

Alege si tu
sa te implici!

Cu o experienta de peste 12 ani in managementul deseurilor, S.C. Magnum Trade S.R.L. ofera simplitate de gestionare, raportare si monitorizare a deseurilor rezultate de fiecare societate colaboratoare.

Suntem pasionati de studierea problemelor de mediu din Romania si ne dorim un viitor mai curat pentru tara noastra.

Pe parcursul activitatii am fost incantati sa putem colabora cu cu peste 300 de agenti economici din Romania din diferite domenii.